Anke vertelt

Meedoen is belangrijker dan winnen? Dat zeggen ze toch? Op 23 januari stonden we in elk geval met dik 120 spelers uit Brabantse technische bedrijven opgesteld in de Maaspoort voor ‘Team in Techniek’. Wat een mooie opkomst en wat een topteam! Iedereen gemotiveerd en bereid om te investeren in onze vakmensen, overstappers en nieuwe aanwas voor de techniek in Brabant. Zo’n positieve vibe en energie! HAKA!!!

Er was niet een winnaar maar wat ons betreft waren we dit allemaal. We hebben energie opgedaan en ervaringen gedeeld. Of het nu gaat over het verbeteren van de eigen organisatie om met minder mensen meer voor elkaar te krijgen, het inzetten van kennismanagementsysteem oZone voor het bereiken van de optimale teamopstelling of om het beste idee van werknemers om samen beter te presteren. En zeker niet onbelangrijk met elkaar aan de slag over hoe we nieuwe mensen over de streep krijgen om voor onze technische bedrijven te werken? Maar ook werd er inspiratie opgedaan uit het dieren en plantenrijk over hoe (vak)mensen leren.

Ons team is nu druk bezig om alle leads op te volgen en iedereen die belangstelling heeft voor een of meerdere thema’s voor een vervolgstap te benaderen.

En wij trekken nu samen met jullie een tussensprintje. Ja, jullie horen het goed. We ronden namelijk bijna onze arrangementen van deze programmaperiode Techniekcoalitie Brabant en Techniekcoalitie Midden- en West Brabant af. In juni leveren we ons eindrapport in bij de provincie Noord-Brabant en bij de regiodeal Midden- en West Brabant. Het beloven mooie scores te worden. De eindstreep is weliswaar in zicht maar wij zijn alweer bezig met de volgende ronde. De O&O fondsen hebben voor 2024 alweer ingezet op het team overstappers. En met de provincie zijn we in gesprek over de volgende competitie.

Benieuwd waar we nu staan? Neem een kijkje op ons dashboard: Dashboard – Techniekcoalitie Brabant. Mocht je nog gebruik willen maken van één van de diensten van Techniekcoalitie Brabant, het kan nog! En we denken de komende tijd nog mooie punten te kunnen scoren, met onze overstappersexperimenten, met het Slimste Idee in de Techniek en met alle verbeter- en innovatietrajecten die nog lopen bij de diverse bedrijven. En…. wij hebben onze eigen topcoaches zoals Jacco Verhagen die jullie graag helpen, coaches voor technische topteams… onze hybride techniekopleiders. Bezoek één van onze (online) voorlichtingsbijeenkomsten, want we gaan gewoon door, techniek is een breedtesport!