Wij staan
voor je klaar!

Voor jouw ontwikkeling,
vandaag én morgen

lijnen-rood

Brabant heeft een oplopend tekort aan goed opgeleid technisch personeel. Bedrijven in de techniek worden geconfronteerd met een snel veranderende marktvraag en verschillende technologische innovaties. Dit vraagt om blijvende ontwikkeling bij ondernemingen, werknemers en opleidingen. Daarom is Techniekcoalitie Brabant opgericht.

Wij steunen ondernemers, hun werknemers én werkzoekenden in de techniek op een praktische manier. Investeer gericht en blijvend in de ontwikkeling van kennis en vaardigheden. En breng zo jouw bedrijf of werk in beweging. Bekijk hieronder wat we voor jou kunnen betekenen.

Samen de ontwikkeling van mens en techniek in beweging brengen.

lijnen-wit-02

Ik ben ondernemer in de techniek

Breng je bedrijf in beweging
Technische bedrijven in Brabant hebben vaak goed gevulde orderportefeuilles. Daar staat tegenover dat goed opgeleid personeel schaars is. Innovatie is nodig, omdat de markt verandert. Techniekcoalitie Brabant steunt ondernemers op een praktische manier. Zo bieden we 40 uur ondersteuning bij het vormgeven of uitvoeren van jouw ontwikkelplan. We kunnen 90 ondernemingen helpen, dus mis deze kans niet!

Ik werk in de techniek

Ontwikkel je verder
Als je in de techniek werkt, weet je hoe belangrijk het is om bij te blijven. Ontwikkelingen gaan tenslotte ontzettend snel. Wil jij je blijven ontwikkelen? Via de gratis leeromgeving oZone, heb je toegang tot ruim 200 e-learning modules gericht op metaalbewerking, metaalelektro en installatietechniek. Voor het volgen van een training kan je advies, geld en ondersteuning vragen bij je scholingsfonds: Wij Techniek, A+O Metalektro of OOM.

We maken op dit moment een aanbod samen met het onderwijs en de vakbonden. Je helpt ons door jouw vraag alvast te stellen. Zodat wij jou weer met juiste opleiding, training of cursus verder helpen. Kijk ook eens op Brabant Leert. Hier vind je een groot aanbod van online cursussen en werk je aan je eigen ontwikkeling.

Ik zoek werk in de techniek

Volop kansen
Ben jij op zoek naar werk in de techniek? Of wil je in gesprek met iemand om te kijken of een baan in de techniek iets voor jou is? Kom je van buiten de branche en wil je in de techniek werken? Of werk je al in de techniek en is je baan onzeker? Wij helpen je graag samen met onze regionale partners verder.

Ik ben praktijkopleider

De schakel tussen onderwijs en praktijk
Als praktijkopleider vorm jij de schakel tussen onderwijs en praktijk. Wil jij je kennis opfrissen? Of ben je op zoek naar een opleiding om praktijkopleider te worden? Via OOM, Wij Techniek en A+O Metalektro bieden we in samenwerking met de SBB diverse cursussen en ondersteuning. Wil je hiervan op de hoogte blijven?

Wil jij ook vakmensen van de toekomst opleiden? Doe dan mee met de cursus Hybride techniekopleider die in oktober 2021 start. Je deelt jouw kennis en ervaring, ontwikkelt zelf nieuwe vaardigheden en helpt jouw bedrijf en de branche verder.

lijnen-wit-02 kopie

Techniekcoalitie

Met de Techniekcoalitie Brabant slaan een aantal partners de handen ineen om werk te maken van de ontwikkeling van toekomstgerichte competenties. Voor ondernemers, hun medewerkers én werkzoekenden. Gericht op een bedrijfscultuur waarin voortdurend wordt geïnvesteerd in kennis, ervaring en vaardigheden. Om zo in te spelen op zaken als digitalisering, robotisering en de energietransitie. En mee te bewegen met een veranderende en vergrijzende maatschappij. Voor het succes van de technische en maakbedrijven van Brabant. Vandaag, morgen én overmorgen.

Deze coalitie wordt mogelijk gemaakt door Regio Deal Midden- en West-Brabant. Meer informatie

Techniekcoalitie Brabant is actief in Midden- en West-Brabant
en een samenwerkingsverband van: