x
Podcast banner

Beluister nu de nieuwste aflevering van onze podcast 'Ondernemerschap in de techniek'!

Even voorstellen

Mijn naam is Lian Groot. Ik ben geboren en getogen in Mierlo. Inmiddels woon ik alweer heel wat jaren samen met mijn man in Ledeacker. We hebben een zoon en een dochter die beiden net hun studie hebben afgerond en aan het werk zijn.

In Wageningen deed ik de studie economie. Vervolgens werkte ik jarenlang bij grote bedrijven in marketing en communicatie en was ik een tijdje accountmanager. In 2007 ben ik voor mezelf begonnen. In eerste instantie voortbordurend op de marketing. Ik richtte me op het ‘in beeld brengen’ van het MKB.

Eigenlijk vond ik het vooral leuk om het beste uit mensen te halen. En dát op de kaart te zetten. Het begeleiden van zelfstandig professionals werd al snel aangevuld met loopbaanbegeleiding en studiekeuzeadvies. Het gesprek aangaan met mensen waarom ze doen wat ze doen, dat vind ik mooi. Talent en drive naar boven halen en mensen stimuleren om daar meer mee te doen. Hen begeleiden naar een plek die daar naadloos op aansluit. Mooi, als mensen er zín in krijgen om ergens voor te gaan.
Affiniteit met de branche deed ik vooral op binnen ons eigen bedrijf in isolatie van alle soorten leidingen. Hoewel het bedrijf – om de continuïteit te waarborgen – inmiddels niet meer van ons is, bevindt mijn kantoor zich nog steeds in dat bedrijfspand en heb ik nog vaak contact met de medewerkers.

Ik kijk ernaar uit om voor TCB veel mensen te spreken die enthousiast zijn om hun loopbaan in de techniek te gaan vervolgen. En een match te vinden met bedrijven die op zoek zijn naar leergierig personeel. Zo, dat iedereen daar beter van wordt.

Vergeet ik nog te zeggen dat ik naast mijn werk ‘voor de arbeidsmarkt’, ook hele leuke nevenactiviteiten doe. Ik rijd een dag in de week op een grote oplegger. Daarnaast ga ik regelmatig uitvaarten voor. Mijn grootste hobby is paardrijden en daarnaast is het plan om de halve marathon te gaan lopen in Eindhoven (om er op deze manier ook echt niet meer onderuit te kunnen…).

Graag ga ik samen met jullie aan de slag om een boost te geven aan werken in de techniek. Ik kijk ernaar uit dat onze wegen elkaar kruisen.

Lian is net als de andere arbeidsmarktcoaches te bereiken via overstappers@techniekcoalitiebrabant.nl.