Hybride
techniekopleider

Breng talent verder

Jouw kennis en ervaring delen als hybride techniekopleider?

Als vakman of -vrouw ben jij als geen ander in staat om de vakmensen van de toekomst op te leiden en te enthousiasmeren. Als hybride techniekopleider leer je jouw kennis en ervaring te delen met jongeren en vakcollega’s en zo draag je bij aan hun ontwikkeling. Je combineert je huidige baan met af en toe lesgeven binnen je bedrijf, op school of uitleg geven op open dagen. Je onderhoudt contacten met scholen, haalt nieuwe kennis binnen voor het bedrijf en je verzorgt trainingen op basis van door jou zelf ontwikkeld lesmateriaal. Dat maakt jouw werk afwisselend. Daar profiteert ook je werkgever van. De hybride techniekopleider is namelijk niet alleen een ambassadeur voor de techniek, maar ook voor het bedrijf.

Spreekt dit jou aan?

In deze cursus leer je hoe je jouw kennis en ervaring over kunt brengen op anderen. Dit leer je op een praktische manier van ervaren docenten.Ā  Je volgt in een periode van 10 maanden circa 16 tot 18 scholingsdagen in de namiddag en avond op de locatie van ROC Tilburg. Daarnaast loop je minimaal 80 uur stage bij een ROC en/of vmbo-school. De technische O&O fondsen vergoeden de meeste opleidingskosten voor het behalen van je diploma. De stagemomenten vinden plaats op een stageschool naar keuze, afhankelijk van locatie, beschikbaarheid en matching. Wij zorgen ervoor dat je je baan in de techniek kunt combineren met lesgeven.

ā€œAls hybride techniekopleider leer je om met jouw kennis en ervaring nieuwe talenten te ondersteunen en collegaā€™s te helpen bij hun ontwikkeling.ā€

Wat heb je er zelf aan?

Wat heeft jouw werkgever eraan?

Voorlichtingsbijeenkomsten

Wil je weten wat de cursus hybride techniekopleider voor jou kan betekenen? Kom dan naar een van onze voorlichtingsbijeenkomsten:

  • Donderdag 6 juli 2023: 19.00 – 20.30 uur | ROC Tilburg
  • Voorlichting(en) op verzoek: per bedrijf, in groepsverband of individueel

Interesse?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met projectleider Carla Schrooyen (06 -12059956) of Techniekcoalitie Brabant viaĀ info@techniekcoalitiebrabant.nl.

Of meld je direct aan via onderstaande link.

Hybride techniekopleiders inzetbaar in het onderwijs

In 2021 heeft de eerste klas van Brabant een welverdiend diploma in ontvangst mogen nemen. Zij willen met hun diploma een bijdrage gaan leveren aan de (bij)scholing van jongeren, (zij-)instromers en werknemers in technische bedrijven. Daarnaast zetten zij zich in als techniekambassadeur om jongeren en hun ouders te interesseren voor technische beroepen.
Ā 

Onderstaande hybride techniekopleiders hebben aangegeven benaderd te kunnen worden voor gastcolleges,Ā  praktijkleren of het verzorgen van workshops als techniekambassadeur:Ā 

  • Dennis Schuurmans |Ā dennisschuurmans@ercobv.nl
  • Albert van Beek |Ā info@albertvanbeek.nl
  • Ottie Arie |Ā ottiearie@gmail.com
  • Marc de Lang |Ā marclang45@gmail.com
  • Peter Mulkens |Ā p.mulkens@breman.nlĀ 

Techniekcoalitie breidt uit!

We hebben goed nieuws! We breiden het werkgebied van Techniekcoalitie uit naar heel Brabant. Ook gaan we nu binnen de techniek aan de slag met de bouw. Met ondersteuning vanuit de provincie Noord-Brabant blijven we bouwen aan een sterke technieksector. Door te investeren in blijvende ontwikkeling van ondernemers, hun medewerkers en werkzoekenden.