Letterlijk bruggen bouwen

Stakeholdersbijeenkomst 6 december 2022

Samen bruggen bouwen, letterlijk! De handen gingen enthousiast uit de mouwen om de verbinding te maken in heel Brabant. Met de metaal, installatie, metalektro en nu ook de bouw. Met partners uit het onderwijs, arbeidsmarktregio’s en overheid. Samen aan de slag door te investeren in slimmer werken en leren in de techniek. Voor ondernemers, hun medewerkers én werkzoekenden. Zodat zij zich blijven ontwikkelen en meer voor elkaar krijgen, nu én in de toekomst.

Tijdens deze kick-off van de verbreding, op 6 december, lag de focus op de drie programmadoelen:

  • Slimmer werken en leren op de werkvloer
  • Nieuwe vakkrachten, experimenteren met door- en zijinstroom
  • Leerlingen hybride leren, minder uitval

Aan ronde thematafels brainstormden de stakeholders volop over deze thema’s. Welke trends en ontwikkelen zie je in jouw organisatie en omgeving? Welke samenwerkingskansen zijn er en wat neem je daarvoor mee? Vervolgens gingen de jassen en sjaals aan buiten de brug te bouwen. Met touwen, hout én vooral teamwork was een stevige verbinding snel gemaakt. Een paar helden staken ook daadwerkelijk de brug over 😉 Afsluitend was er tijd voor nieuwe ontmoetingen en bijpraten onder het genot van een hapje, drankje en knisperend haardvuur.

6 december hebben we een mooie, eerste stap gezet met de verbreding van Techniekcoalitie Brabant. In de komende periode nodigen we je uit om ook voor de volgende, concrete stappen. Zodat we samen de techniek in heel Brabant in beweging brengen.

Heb je vragen of ideeën in de tussentijd? Neem gerust contact op met Annouk van Es