Ondersteuning door scholingsfondsen

Als deelnemer van een scholingsfonds kun je een flinke tegemoetkoming krijgen in de kosten voor scholing en ontwikkeling van je medewerkers. Elk fonds heeft een geschikt aanbod aan scholingsmogelijkheden voor haar leden samengesteld.

Wij Techniek

Scholingsfonds Wij Techniek helpt je bij het (verder) ontwikkelen van het talent in jouw bedrijf. Dus door je medewerkers beroepsopleidingen, korte opleidingen, cursussen en trainingen te laten volgen, wanneer die voor jouw installatiebedrijf interessant zijn. Dat kunnen zowel installatietechnische cursussen zijn, als cursussen over niet-technische onderwerpen, zoals leiderschap, communicatie of veiligheid. Op deze website vind je gemakkelijk een geschikte training of opleiding.

Financiƫle ondersteuningsmogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om ondersteuning aan te vragen. Wanneer medewerkers bepaalde trajecten doorlopen, ontvangen ze een scholingstegoed van ā‚¬ 500,-. Via de Opleidingsstimuleringsregeling (OSR) vraag je als werkgever een tegemoetkoming in de scholingskosten van een of meerdere werknemers aan.

OOM

Juist in deze tijd biedt het scholingsadviesbureau OOM extra mogelijkheden om online te kunnen leren. Kijk op cursuscatalogus.nl voor meer informatie en om je aan te melden.

Financiƫle ondersteuningsmogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om financiĆ«le ondersteuning aan te vragen. En als werkgever kan je het Ontwikkelbudget aanvragen voor het verbeteren van de leercultuur in je bedrijf. Kijk hier voor alle financiĆ«le regelingen die OOM heeft. 

A+O Metalelektro

A+O biedt vergoedingen, workshops, ondersteuning en advies om te ontwikkelen, opleiden en groei te stimuleren. Het fonds heeft een algemeen aanbod voor alle medewerkers. En een specifiek aanbod voor praktijkopleiders, leidinggevenden, HRen opleidingsfunctionarissen, management en directie. Daarnaast biedt A+O ondersteuning op het gebied van bijvoorbeeld strategie en beleid, arbeidsmarkt en samenwerken in de regio. Veel van deze leermodules zijn ook te vinden in oZone. Op de website van A+O is het aanbod eenvoudig te vinden. (Let op: als het maximumbudget is bereikt, sluit de inschrijving of aanvraagmogelijkheid.) Wil je meer weten? Joost van Doorn, regiomanager Zuid Nederland, informeert je graag: 06 – 27 06 56 53, j.vandoorn@ao-metalektro.nl

Financiƫle ondersteuningsmogelijkheden

A+O Metalektro biedt verschillende vergoedingen voor de scholing en ontwikkeling van medewerkers. Je kunt bijvoorbeeld een vergoeding aanvragen wanneer medewerkers een erkende opleiding volgen (mbo, hbo etc.) of wanneer je als bedrijf een stagiair begeleidt. Ook biedt A+O een vergoeding voor het vergroten van persoonlijke of digitale vaardigheden van medewerkers. En voor het ontwikkelen van je praktijkopleiders. En wanneer je een zij-instromer in dienst neemt, kun je ondersteuning aanvragen voor het inwerken. Voor meer informatie en de uitgebreide voorwaarden kijk je hier.

Techniekcoalitie breidt uit!

We hebben goed nieuws! We breiden het werkgebied van Techniekcoalitie uit naar heel Brabant. Ook gaan we nu binnen de techniek aan de slag met de bouw. Met ondersteuning vanuit de provincie Noord-Brabant blijven we bouwen aan een sterke technieksector. Door te investeren in blijvende ontwikkeling van ondernemers, hun medewerkers en werkzoekenden.