Ontmoet Onno van de Ven

Wat ga ik over mezelf vertellen? Wat mag iedereen weten? Te veel vragen, dus ik begin maar gewoon. Mijn naam is Onno van de Ven. Regiomanager van Techniek Nederland, en penvoerder bij Techniekcoalitie Brabant. Penvoerder? Ja, dat is een mooi woord voor subsidiehouder. Ook ben ik secretaris van de commissie Jong Techniek Nederland.

Inmiddels ben ik alweer zeven jaar werkzaam bij Techniek Nederland. Velen van jullie kennen mij al een hele tijd op zakelijk gebied. Maar, of je weet wat ik allemaal in mijn vrije tijd doe? Als vader van twee jongens, Max (7 jaar) en Juul (5 jaar), blijft er vaak niet zo heel veel vrije tijd voor mezelf over. Al heb ik het geluk dat ik getrouwd ben met één van de liefste en mooiste vrouwen van West-Europa: Janneke. Samen vormen we een leuk en fijn gezin, en wonen we in het pittoreske Udenhout, in het Hart van Brabant.

Blijft er toch wat tijd over? Dan spring ik graag op mijn racefiets. Een hobby die ik tijdens de coronaperiode heb ontdekt, nadat ik gedwongen werd te stoppen met voetbal. Andere hobby’s zijn onder andere koken, iets wat als thuiswerkende vader vaak erg goed van pas komt, en muziek.

Als penvoerder van Techniekcoalitie Brabant heb ik mezelf als doel gesteld om te komen tot een algemene verbinding binnen de provincie Noord-Brabant. Het landschap is enorm in ontwikkeling en ook ingewikkeld. Er zijn veel goede initiatieven, maar ik merk ook dat er veel zaken onnodig dubbel worden gedaan. Als Techniekcoalitie kunnen we hier iets aan doen. We beschikken over een groot netwerk en streven uiteindelijk allemaal hetzelfde doel na. Als we onze krachten op een juiste manier weten te bundelen en elkaar de ruimte geven, dan komen we heel ver. Brabant kan een mooi voorbeeld worden van hoe samenwerking in de regio tot mooie resultaten leidt.

Dus, met z’n allen de schouders eronder en met de neuzen dezelfde kant op wijzen!