Autogeen lassen niveau 1

Als lasser ben je een echte specialist in je vakgebied. Regelmatige bijscholing om je verder te bekwamen is dan ook noodzakelijk. Bedrijfsopleidingen Techniek wil je daar graag bij helpen. Wij bieden professionele opleidingen aan en leiden je op voor een Europees erkend NIL lasdiploma. Je kunt kiezen uit vier verschillende disciplines: Autogeen lassen, BMBE Booglassen met beklede elektroden, Mig-Mag lassen en Tig lassen en dat allemaal op vier verschillende niveau’s. Van beginner tot specialist zit je dus goed met een lasopleiding van Bedrijfsopleidingen Techniek.

Bestemd voor:
Beginnende lassers en medewerkers van bedrijven en instellingen die belast worden met het uitvoeren van autogeen laswerkzaamheden van dunne plaat en/of pijp. Lassers die onbekend zijn met autogeen en er in de nabije toekomst mee te maken krijgen.
Tevens biedt de opleiding de mogelijkheid het beginniveau te halen voor de opleiding op niveau 2.

Doel:
De cursus autogeen lassen niveau 1 is er op gericht om die kennis en vaardigheden aan te brengen die van belang zijn voor het verantwoord uitvoeren van autogeen laswerk op het eerste niveau.

Toelatingseisen
Voor het volgen van deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

Inhoud
De cursus bevat een theorie en een praktijkdeel.
In de theorie wordt ondermeer behandeld:
• Processen en apparatuur
• Materiaalgedrag bij het lassen
• Constructies
• Uitvoering

Tijdens de cursus wordt gelast volgens de “linkslas” methode in ongelegeerd staal, dunne plaat en pijp in de lasposities onder de hand en verticaal. Ook wordt een soldeerverbinding gemaakt. De lassen worden uitsluitend visueel en door meten beoordeeld.

Duur van de opleiding
De cursus bestaat uit 16 dagdelen van 3 lesuren en wordt ´s-avonds gegeven.
De lestijden zijn van 18.30u tot 21.45u.

Vervolgmogelijkheden
Autogeen lassen niveau 2
BMBE Booglassen niveau 1.
Mig Mag Booglassen niveau 1.
Tig Booglassen niveau 1.

Startdata
Afhankelijk van de groepsgrootte kunt u gedurende het gehele jaar instromen.

Toetsing
De cursus wordt afgesloten met een examen wat wordt afgenomen en beoordeeld door het NIL. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een Europees erkend NIL diploma.