MIG/MAG Booglassen niveau 2

Als lasser ben je een echte specialist in je vakgebied. Regelmatige bijscholing om je verder te bekwamen is dan ook noodzakelijk. Bedrijfsopleidingen Techniek wil je daar graag bij helpen. Wij bieden professionele opleidingen aan en leiden je op voor een Europees erkend NIL lasdiploma.
Je kunt kiezen uit vier verschillende disciplines: Autogeen lassen, BMBE Booglassen met beklede elektroden, Mig-Mag lassen en Tig lassen en dat allemaal op vier verschillende niveau’s. Van beginner tot specialist zit je dus goed met een lasopleiding van Bedrijfsopleidingen Techniek.

Bestemd voor:
Lassers en medewerkers van bedrijven en instellingen die regelmatig belast worden met het uitvoeren van MIG/MAG laswerkzaamheden en die zich verder willen bekwamen in de diverse lasposities. Bovendien biedt deze lasopleiding de mogelijkheid het beginniveau te halen voor de opleiding voor niveau 3.

Doel:
De cursus MIG/MAG lassen niveau 2 is er op gericht om die kennis en vaardigheden aan te brengen die van belang zijn voor het verantwoord uitvoeren van MIG/MAG laswerk op het tweede niveau. De opleiding op het tweede niveau wordt gegeven in ongelegeerd stalen plaat van 4, 10 en 12mm en is gericht op het behalen van het diploma op niveau 2.

Toelatingseisen
Voor het volgen van deze cursus is het diploma niveau 1 vereist. In bijzondere gevallen kan men ook tot de cursus worden toegelaten op basis van aantoonbare vaardigheid alsmede voldoende theoretische kennis op het gebied van MIG/MAG lassen, dit ter beoordeling van de docent.

Inhoud
De cursus bevat een theorie- en een praktijkdeel.
In de theorie worden ondermeer behandeld:
•Processen en apparatuur
•Materiaalgedrag bij het lassen
•Constructies
•Uitvoering

Tijdens de cursus worden staande- en liggende binnen- en buiten-hoeklassen met verschillende a-hoogtes in ongelegeerd stalen plaat van 10 mm gelast. De V-las wordt in horizontale en verticale positie van 4 en 12 mm gelast. De lassen worden uitsluitend visueel en door meten beoordeeld.

Duur van de opleiding
16 avonden

Vervolgmogelijkheden
MIG-MAG niveau 3

Startdata
Afhankelijk van de groepsgrootte kunt u gedurende het gehele jaar instromen.

Toetsing
De cursus wordt afgesloten met een examen wat wordt afgenomen en beoordeeld door het NIL. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een Europees erkend NIL diploma.