MIG/MAG Booglassen niveau 3

Als lasser ben je een echte specialist in je vakgebied. Regelmatige bijscholing om je verder te bekwamen is dan ook noodzakelijk. Bedrijfsopleidingen Techniek wil je daar graag bij helpen. Wij bieden professionele opleidingen aan en leiden je op voor een Europees erkend NIL lasdiploma.
Je kunt kiezen uit vier verschillende disciplines: Autogeen lassen, BMBE Booglassen met beklede elektroden, Mig-Mag lassen en Tig lassen en dat allemaal op vier verschillende niveau’s. Van beginner tot specialist zit je dus goed met een lasopleiding van Bedrijfsopleidingen Techniek.

Bestemd voor:
Lassers en medewerkers van bedrijven en instellingen die regelmatig belast worden met het uitvoeren van MIG/MAG laswerkzaamheden van een hoog kwaliteitsniveau dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen. Verder biedt deze lasopleiding de mogelijkheid het beginniveau te halen voor de opleiding voor niveau 4.

Doel:
De cursus MIG/MAG lassen niveau 3 is er op gericht om die kennis en vaardigheden aan te brengen die van belang zijn voor het verantwoord uitvoeren van MIG/MAG laswerk op het derde niveau. De opleiding op het derde niveau wordt gegeven in ongelegeerd stalen plaat van 4 t/m12mm en is gericht op het behalen van het diploma op niveau 3.

Toelatingseisen
Voor het volgen van deze cursus is het diploma MIG/MAG lassen niveau 2 vereist.

Inhoud
De cursus bevat een theorie- en een praktijkdeel.
In de theorie worden ondermeer behandeld:
•Processen en apparatuur
•Materiaalgedrag bij het lassen
•Constructies
•Uitvoering

Tijdens de cursus worden staande- en liggende binnen- en buiten-hoeklassen met verschillende a-hoogtes in ongelegeerd stalen plaat en verschillende diktes gelast. De V-las wordt in horizontale en verticale positie in plaat van 12 mm gelast. De V-las (3Gu) wordt ultrasoon beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 3.

Duur van de opleiding
32 avonden

Vervolgmogelijkheden
MIG-MAG niveau 4 plaatwerk
MIG-MAG niveau 4 pijp

Startdata
Afhankelijk van de groepsgrootte kunt u gedurende het gehele jaar instromen.

Toetsing
De cursus wordt afgesloten met een examen wat wordt afgenomen en beoordeeld door het NIL. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een Europees erkend NIL diploma.