MIG/MAG Booglassen niveau 4 pijp

Als lasser ben je een echte specialist in je vakgebied. Regelmatige bijscholing om je verder te bekwamen is dan ook noodzakelijk. Bedrijfsopleidingen Techniek wil je daar graag bij helpen. Wij bieden professionele opleidingen aan en leiden je op voor een Europees erkend NIL lasdiploma.
Je kunt kiezen uit vier verschillende disciplines: Autogeen lassen, BMBE Booglassen met beklede elektroden, Mig-Mag lassen en Tig lassen en dat allemaal op vier verschillende niveau’s. Van beginner tot specialist zit je dus goed met een lasopleiding van Bedrijfsopleidingen Techniek.

Bestemd voor:
Lassers en medewerkers van bedrijven en instellingen die regelmatig belast worden met het uitvoeren van MIG/MAG laswerkzaamheden op het hoogste niveau pijplaswerk dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen.

Doel:
De cursus MIG/MAG lassen niveau 4 pijp is er op gericht om die kennis en vaardigheden aan te brengen die van belang zijn voor het verantwoord uitvoeren van MIG/MAG pijplaswerk op het vierde niveau. De opleiding op het vierde niveau wordt gegeven in ongelegeerd stalen pijp van 4 t/m 10 mm wanddikte en is gericht op het behalen van het diploma op niveau 4 pijp.

Toelatingseisen
Voor het volgen van deze cursus is het diploma MIG/MAG lassen niveau 3 vereist.

Inhoud
De cursus bevat een theorie- en een praktijkdeel.
In de theorie worden ondermeer behandeld:
•Processen en apparatuur
•Materiaalgedrag bij het lassen
•Constructies
•Uitvoering

Tijdens de cursus leert men plaat-pijp verbindingen en pijp-pijp verbindingen maken in alle lasposities met toepassing van de gebruikelijke naadvormen en hoeklassen, V-lassen e.d. in wanddiktes van 6,3 5,6 en 10 mm bij een pijpdiameter van 101,6 en 114,3 mm. De lasnaden worden röntgentechnisch beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 4 pijp

Duur van de opleiding
32 avonden

Vervolgmogelijkheden
MIG-MAG niveau 4 plaatwerk

Startdata
Afhankelijk van de groepsgrootte kunt u gedurende het gehele jaar instromen.

Toetsing
De cursus wordt afgesloten met een examen wat wordt afgenomen en beoordeeld door het NIL. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een Europees erkend NIL diploma.