Opfrisdag Installatie en Inspectie F-Gasen Cat. I

Per 1 januari 2010 is de Europese f-gassenverordening in Nederland in werking getreden. Personen die werkzaamheden verrichten aan koelinstallaties en airco-installaties waarin zich gefluoreerde of ozonlaagafbrekende stoffen bevinden, moeten in het bezit zijn van een bij de werkzaamheden behorend diploma of certificaat.

Bestemd voor:
De opfrisdag Installeren en Inspecteren (I&I) F-Gassen Categorie 1 is bedoeld voor monteurs, installateurs of technici die hun vaardigheden op het gebied van installatie en inspectie van een koeltechnische installatie willen opfrissen of voor diegene die extra wil oefenen ter voorbereiding op het (her)examen F-gassen categorie I.

Doel:
Het vergroten van de kans om het diploma F-gassen categorie 1 te behalen of je bevoegdheid te verlengen, door te te oefenen met het installeren en inspecteren van koeltechnische installaties.

Toelatingseisen
Voor het volgen van deze opfrisdag moet je de training F-Gassen Categorie I reeds gevolgd hebben.

Inhoud
Tijdens deze dag ga je oefenen voor het (her)examen Installatie & Inspectie. Hierdoor vergroot je jouw kans om het diploma F-gassen categorie 1 te behalen. Je wordt voorbereid om tijdens het examen componenten (verdamperdrukregelaar) af te stellen en in te regelen. Ook zal je een installatie beoordelen en meten. Je oefent in het afstellen van pressostaten, de verdampingsdrukregelaar en het thermostatische expansieventiel.

Duur van de opleiding
1 dag of middag-avond

Vervolgmogelijkheden

Startdata
Bij voldoende deelname meerdere malen per jaar

Toetsing
De opfrisdag wordt door de docent beoordeeld op voldoende participatie en kennis