Technicus Engineering

Je bent als technisch specialist breed inzetbaar en verricht je werkzaamheden meestal in het bedrijf, een werkplaats, aan (productie) apparatuur of op een aparte assemblage/montage/onderhoudsafdeling. Je bouwt, assembleert, onderhoudt, reviseert en test zelfstandig of in een klein team complete machines. Naast een uitvoerende rol begeleidt je de klant en minder ervaren collega’s en houdt toezicht op ondersteunende machinebouwers / monteurs van andere bedrijven.

Bestemd voor:
Iedereen die aan de slag wil als bijvoorbeeld werktuigbouwkundig tekenaar (Solid Works) of als constructeur, werkvoorbereider, kwaliteitscontroleur of praktijkopleider.

Doel:
Met een diploma Technicus engineering richting werktuigbouw op zak, kun je aan de slag bij industriële en toeleverende bedrijven van eindproducten en (half)fabricaten. Denk hierbij aan de metaalproductenindustrie, de machine- en apparatenbouw, de transportmiddelenindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de (petro)chemie en de hout- en papierindustrie. Binnen deze bedrijven werk je bij een technische dienst of op een afdeling storing of onderhoud. Je kunt ook in de dienstverlening aan het werk, bij onderhouds- en servicebedrijven. Je kunt doorgroeien naar functies als ontwerper, projectleider, werkvoorbereider of leidinggevende. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om met een aansluitende hbo-opleiding verder te gaan.

Toelatingseisen
havo of vwo diploma
minimaal een mbo diploma niveau 2 of vergelijkbaar diploma

Inhoud
Beroepsgerichte vakken

Sterkteleer
Materialenleer
Solid Works
Motorentechniek
Pneumatiek
Elektro-pneumatiek
PLC-techniek
Monteren en Stellen
Aandrijftechniek
Hydrauliek

Algemene vakken

Wiskunde (evt. wiskunde voor HBO)
Loopbaan en burgerschap
Nederlands
Engels
Rekenen
Natuurkunde

Duur van de opleiding
De studieduur van de opleiding Technicus Engineering is 4 jaar. De lessen vinden plaats in de de middag en avond (±14.00u-21.00u).

Vervolgmogelijkheden
Na het behalen van je diploma kun je verder studeren aan het hbo.

Startdata
1 maal per jaar

Toetsing
De opleiding wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid. Daarnaast worden er examens afgenomen voor de keuzedelen, de onderdelen Nederlands en Rekenen en er wordt een inspanningsverplichting vereist voor Loopbaan en Burgerschap.
Bij voldoende resultaat ontvangt u het erkend diploma Technicus Engineering (crebo 25898)