Als het techniekbedrijf waar jij werkt onder één van de metaalcao’s valt, kun je gebruikmaken van het aanbod van het bijbehorende scholingsfonds. Denk aan workshops, advies of opleidingsvouchers. Juist in deze tijd biedt jouw fonds je van alles aan. Zo kan je snel en vaak gratis of voor weinig geld bijleren. Kijk bij jouw fonds wat je zou willen leren en hoe ze je daarbij kunnen helpen.
Zit je in de metaalbewerking?
Maak dan gebruik van het aanbod van OOM.
OOM biedt je niet alleen loopbaan- en opleidingsadvies en suggesties, maar ook vergoedingen voor vakgerichte trainingen. Denk aan een cursus ‘werken met een robot of cobot’ tot ‘Adobe Illustrator’. Bovendien vergoedt OOM bijvoorbeeld de Persoonlijke Trainingstoelage (PTT) 50% van jouw scholingskosten, tot maximaal € 800 per jaar. Informeer hierover bij jouw werkgever.
Zit je in de technische installatiebranche?
Maak dan gebruik van het aanbod van Wij Techniek.
Dit scholingsfonds helpt je bij het (verder) ontwikkelen van jouw talenten. Want juist wanneer je niet fulltime aan de slag kan blijven, kun je je tijd goed gebruiken voor het volgen van de benodigde trainingen en opleidingen. Start bijvoorbeeld online met het behalen van je Vakmanschap CO erkenning. Dit certificaat is vanaf 1 juli 2020 verplicht door installateurs die werken aan gasverbrandingsinstallaties. Ook kun je met behulp van verschillende Wij Techniek-subsidies andere opleidingen en trainingen volgen.
Zit je in de grootmetaal?
Maak dan gebruik van het aanbod van A+O Metalektro
A+O Metalektro biedt vergoedingen, workshops, ondersteuning en advies voor jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Is bijvoorbeeld jouw vakkennis toe aan een opfrisbeurt? Of zou een talencursus nuttig zijn? Dan kun je de scholingsvoucher aanvragen. Jij bepaalt wat je wilt leren, zodat je met plezier aan het werk blijft in de Metalektro. De voucher kan je aanvragen bij een loopbaancoach van een van de vakbonden.
Let op: Begin 2023 komen er weer nieuwe vouchers voor werknemers die vallen onder de CAO Metaal en Techniek beschikbaar. Hou de websites van de scholingsfondsen in de gaten.