Vacatures

Bekijk alle technische vacatures in Brabant.

Ervaringsverhalen & Nieuws

Leren van én met elkaar! 

Juist door ervaringen uit te wisselen kunnen ondernemers elkaar versterken! Techniekcoalitie Brabant ondersteunt dit door  ”Leren van elkaar”-kringen op te zetten. We richten ons daarbij

Lees verder »

Jouwstapintechniek.nl is online

Op donderdag, 2 november 2023 was het zover! De website jouwstapintechniek.nl werd gelanceerd: een online ontmoetingsplek voor zowel overstapper als werkgever om inspiratie op te doen over kansen en mogelijkheden van zij-instroom.

Lees verder »

Traject hybride techniekopleider 2023 van start

Met volle aandacht bij de les. Zo begonnen 18 technische vakmensen op donderdag 5 oktober 2023 aan hun eerste cursusavond van het traject ‘hybride techniekopleider’. Het komende jaar leren zij hoe ze hun praktijkkennis en -ervaring kunnen overdragen aan hun (toekomstige) techniekcollega’s.

Lees verder »

Van techneut naar ondernemer

Samen begonnen ze als techneuten op de werkvloer: Bart Koolen en Jeroen Maas, eigenaren van Komatech Machinebouw. Inmiddels hebben ze zes man in dienst, werken ze met zzp’ers en blijft de vraag naar werk groeien. “Dan heb je ineens écht een onderneming. Maar, wat nu?”

Lees verder »

Terug ‘thuis’ in de techniek

Het tekort aan vakmensen binnen de techniek is groot. Er is niet één oplossing. Zij-instroom kan bedrijven een mooie kans bieden. Zo keert Cemal na vele jaren terug naar zijn ‘eerste liefde’: de techniek.

Lees verder »