Vacature? Techniekcoalitie Brabant helpt

Moeite met het invullen van technische vacatures? De Techniekcoalitie Brabant zoekt graag met je mee. Kosteloos, want we worden betaald door de vak- en scholingsorganisaties in de metaal en techniek. Om technische bedrijven in Brabant te ondersteunen bij hun verdere ontwikkeling en bij hun zoektocht naar vakmensen. We brengen vraag en aanbod bij elkaar, onder meer met het kosteloos plaatsen van vacatures. Meld ze aan en wij gaan aan de slag.

lijnen-wit-02

Vakmensen vinden, dé uitdaging!

Het vinden van vakmensen. Vraag werkgevers in de Brabantse techniek naar hun grootste uitdagingen, dan is dit steevast hun antwoord. Vacatures staan heel lang open, als ze al ingevuld worden. Medewerkers gaan met pensioen of verhuizen naar een andere baan, waardoor het tekort nog groter wordt. Het gebrek aan vakmensen is in sommige branches zo nijpend dat het hun  groei afremt en de bedrijfsvoering in gevaar brengt.

Eén van de speerpunten van Techniekcoalitie Brabant is het ondersteunen van de aangesloten bedrijven bij hun personeelsmanagement en dus ook bij hun zoektocht naar vakmensen. Want die zijn er wel. Ervaren medewerkers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging in een andere branche. Bijvoorbeeld iemand die op kantoor werkt en die van zijn klushobby zijn werk wil maken. Of gemotiveerde jongeren of ouderen die hun baan verloren zijn en graag in de techniek aan de slag gaan. Kortom een kans om te groeien voor de medewerker én werkgever.

Techniekcoalitie Brabant helpt de bedrijven met hun zoektocht naar mensen. We zetten onze netwerken in, brengen in kaart wat er eventueel aan scholing en begeleiding nodig is en we zorgen voor de juiste match. Uitgangspunt is zoveel mogelijk begeleiden van werk naar werk en omscholing vanuit een uitkering naar werk.

Dat kunnen we natuurlijk alleen als de bedrijven hun vacatures bij ons aanmelden. En als werkzoekenden en zij-instromers zich bij ons inschrijven. Bemiddeling en begeleiding naar een nieuwe functie is voor werkgever en werkzoekende kosteloos. Samen met de Brabantse arbeidsmarktregio’s (UWV, gemeenten, leerwerkloketten), opleiders, werkgever en werkzoekende bepalen we het juiste traject. Voor eventuele omscholing kijken we naar middelen die beschikbaar zijn in de regio. Dit combineren we soms met middelen vanuit de O&O-fondsen  OOM, A+O Metalektro en Wij-Techniek.

 

lijnen-wit-02 kopie

Interesse? Meld hier je vacature.

Werkzoekenden kunnen reageren of zich vrijblijvend bij ons inschrijven. Vervolgens komt onze arbeidsmarkcoach in actie die de partijen bij elkaar brengt.

Heb je vragen omtrent het aanmelden van vacatures? Wij helpen je graag verder!

Techniekcoalitie Brabant
0486 477720
info@techniekcoalitiebrabant.nl

Ben jij al klaar voor morgen? Techniekcoalitie Brabant helpt.