Hybride
techniekopleider

Voor werkgever

Inspireer en begeleid (toekomstige) vakmensen

Goede techniekopleiders binnen je organisatie zijn waardevol. Zij enthousiasmeren talent, leiden toekomstige medewerkers op en brengen kennis van de nieuwste technieken mee. Door je medewerkers in te zetten als hybride techniekopleider leren zij hun kennis overdragen vanaf de werkvloer. Dit biedt ruimte voor hun professionele ontwikkeling, maakt hun werk afwisselend en geeft een impuls aan de leercultuur binnen het bedrijf.

Hybride techniekopleiders combineren hun baan met zo nu en dan lesgeven in het bedrijf of op school. Of voorlichting geven op open dagen. Zo is deze medewerker niet alleen ambassadeur voor de techniek, maar ook voor het bedrijf. Hij of zij heeft contacten met scholen in de regio’s, haalt nieuwe kennis voor het bedrijf binnen en kan zelf lesmateriaal ontwikkelen en trainingen verzorgen.

Aanpak en investering

“Het is een supercombinatie. Ik deel mijn kennis en vaardigheden met de nieuwe generatie. En alles wat ik leer, neem ik mee naar ons bedrijf." - Ronald v.d. Wildenberg, deelnemer Hybride Techniekopleider

Wat heb je er als werkgever aan?

Wat heeft de medewerker eraan?

Voorlichtingsbijeenkomsten

Wil je weten wat de cursus hybride techniekopleider voor jouw bedijf kan betekenen? Kom dan naar een van onze voorlichtingsbijeenkomsten:

  • Woensdag 21 februari 2024: 19.00 – 20.30 uur | ROC Tilburg
  • Maandag 25 maart 2024: 19.00 -20.00 uur | Online via MS Teams
  • Maandag 22 april 2024: 19.00 – 20.00 uur | Online via MS Teams
  • Woensdag 19 juni 2024: 19.00 – 20.30 uur | ROC Tilburg 
  • Voorlichting(en) op verzoek: per bedrijf, in groepsverband of individueel

Interesse?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met projectleider Carla Schrooyen (06 -12059956) of Techniekcoalitie Brabant via info@techniekcoalitiebrabant.nl.

Lees verhalen van deelnemers

Traject hybride techniekopleider 2023 van start

Met volle aandacht bij de les. Zo begonnen 18 technische vakmensen op donderdag 5 oktober 2023 aan hun eerste cursusavond van het traject ‘hybride techniekopleider’. Het komende jaar leren zij hoe ze hun praktijkkennis en -ervaring kunnen overdragen aan hun (toekomstige) techniekcollega’s.

Lees verder »