Hybride
techniekopleider

Voor werkgever

Help mee de vakmensen van de toekomst op te leiden

Als werkgever heb je veel baat bij goede techniekopleiders binnen je eigen organisatie. Zij enthousiasmeren talent, leiden toekomstige medewerkers op en brengen kennis van de nieuwste technieken mee. Door je medewerkers in te zetten als hybride techniekopleider leren zij hun kennis overdragen vanaf de werkvloer. Dit maakt biedt ruimte voor hun professionele ontwikkeling, maakt hun werk afwisselend en geeft een impuls aan het ontwikkelklimaat binnen jouw bedrijf.

Hybride techniekopleiders combineren hun baan met zo nu en dan lesgeven op school of binnen het bedrijf, of uitleg geven op open dagen. Zo is deze medewerker niet alleen ambassadeur voor de techniek, maar ook voor het bedrijf. Hij of zij heeft contacten met scholen in de regio’s, haalt nieuwe kennis voor het bedrijf binnen en kan zelf lesmateriaal ontwikkelen en trainingen verzorgen.

Aanpak en investering

In de cursus hybride techniekopleider leren medewerkers hoe ze hun kennis en ervaring over kunnen brengen op anderen. Ze leren dat op een praktische manier van ervaren docenten. In een periode van 10 maanden zijn er circa 16 tot 18 scholingsdagen in de namiddag en avond op de locatie van ROC Tilburg. Daarnaast lopen de deelnemers minimaal 80 uur stage bij een ROC en/of vmbo-school. De technische O&O fondsen vergoeden de meeste opleidingskosten voor het behalen van je diploma. De stagemomenten vinden plaats op een stageschool naar keuze, afhankelijk van locatie, beschikbaarheid en matching.

“Het is belangrijk om te investeren in ontwikkeling van talent zodat we samen meer slagkracht krijgen.”

Wat heb je er als werkgever aan?

Wat heeft de medewerker eraan?

Heb je interesse?

Op donderdag 30 juni van 19:00 – 20:30 uur is er een fysieke voorlichtingsavond op ROC Tilburg waar je al je vragen kunt stellen. Meld je aan. 

Heb je nog vragen of wil je een voorlichting plannen? Neem dan contact met ons op. Uitleg over de opleiding kan plaatsvinden op het bedrijf, in kleine groepen of individueel. Meer weten? Bel of mail met Projectleider Carla Schrooyen (06 -12059956) of Techniekcoalitie Brabant via info@techniekcoalitiebrabant.nl