Hybride
techniekopleider

Voor werkgever

Help mee de vakmensen van de toekomst op te leiden

Als werkgever heb je veel baat bij goede techniekopleiders binnen je eigen organisatie. Zij enthousiasmeren talent, leiden toekomstige medewerkers op en brengen kennis van de nieuwste technieken mee. Door je medewerkers in te zetten als hybride techniekopleider leren zij hun kennis overdragen vanaf de werkvloer. Dit maakt biedt ruimte voor hun professionele ontwikkeling, maakt hun werk afwisselend en geeft een impuls aan het ontwikkelklimaat binnen jouw bedrijf.

Hybride techniekopleiders combineren hun baan met zo nu en dan lesgeven op school of binnen het bedrijf, of uitleg geven op open dagen. Zo is deze medewerker niet alleen ambassadeur voor de techniek, maar ook voor het bedrijf. Hij of zij heeft contacten met scholen in de regio’s, haalt nieuwe kennis voor het bedrijf binnen en kan zelf lesmateriaal ontwikkelen en trainingen verzorgen.

Aanpak en investering

In de cursus hybride techniekopleider leren medewerkers hoe ze hun kennis en ervaring over kunnen brengen op anderen. Ze leren dat op een praktische manier van ervaren docenten. In een periode van 10 maanden zijn er circa 16 tot 18 scholingsdagen in de namiddag en avond op de locatie van ROC Tilburg. Daarnaast lopen de deelnemers minimaal 80 uur stage bij een ROC en/of vmbo-school. De technische O&O fondsen vergoeden de meeste opleidingskosten voor het behalen van je diploma. De stagemomenten vinden plaats op een stageschool naar keuze, afhankelijk van locatie, beschikbaarheid en matching.

“Het is belangrijk om te investeren in ontwikkeling van talent zodat we samen meer slagkracht krijgen.”

Wat heb je er als werkgever aan?

Wat heeft de medewerker eraan?

Voorlichtingsbijeenkomsten

Wil je weten wat de cursus hybride techniekopleider voor jouw bedijf kan betekenen? Kom dan naar een van onze voorlichtingsbijeenkomsten:

  • Donderdag 6 juli 2023: 19.00 – 20.30 uur | ROC Tilburg
  • Voorlichting(en) op verzoek: per bedrijf, in groepsverband of individuee

Interesse?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met projectleider Carla Schrooyen (06 -12059956) of Techniekcoalitie Brabant via info@techniekcoalitiebrabant.nl.

Techniekcoalitie breidt uit!

We hebben goed nieuws! We breiden het werkgebied van Techniekcoalitie uit naar heel Brabant. Ook gaan we nu binnen de techniek aan de slag met de bouw. Met ondersteuning vanuit de provincie Noord-Brabant blijven we bouwen aan een sterke technieksector. Door te investeren in blijvende ontwikkeling van ondernemers, hun medewerkers en werkzoekenden.